ISO OF VCA CERTIFICERING HALEN?

Vraag dan hier uw stappenplan aan!

VCA certificering

Bedrijven met VCA certificering beschikken over een certificaat waarmee zij kunnen aantonen dat ze een managementsysteem voor veiligheid op de werkvloer goed beheersen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is daarnaast een ideaal middel om risico’s op de werkvloer te verminderen, veiligheidsbewustzijn te vergroten en aan Arbo wetgeving te voldoen.

Onze ondersteuning bestaat uit het oprichten, inrichten en onderhouden van het managementsysteem voor veiligheid. Daarbij zorgen we voor een efficiënt en praktisch ingericht traject. Datispienter verzorgt ook VCA trainingen voor medewerkers en bedrijven die hun VCA examen succesvol willen afleggen.

VCA certificaat behalen met Datispienter

 • Opzetten van een bedrijfs-RI&E en functionele RI&E
 • Meer veiligheidsbewustzijn op de werkvloer
 • Ondersteuning bij het behalen van de certificering
 • Opzetten, inrichten en onderhouden van het managementsysteem
 • Handige apps voor werkplekinspecties en meldingen
 • Maatwerk cursus voor uw organisatie
 • Ondernemend team van allround specialisten
 • Oplossingsgericht

Datispienter biedt ondersteuning voor bedrijven bij het behalen van hun VCA certificaat.

Persoonsgebonden VCA halen met een cursus

Een VCA certificaat kan zowel persoonsgebonden als voor een bedrijf zijn. Persoonsgebonden certificaten zijn bedoeld voor personen die ofwel werkzaamheden ten uitvoer brengen die risico’s met zich meebrengen, ofwel werkzaam zijn in een risicovolle omgeving. U kunt een cursus volgen om uw VCA certificaat te halen.

Op dit moment zijn er 3 persoonsgebonden VCA diploma’s: de basis VCA (voor medewerkers die werkzaamheden uitvoeren), de VOL VCA (voor de zzp’er en leidinggevenden) en de VIL VCU (voor medewerkers van uitzendbureaus).

Welke VCA certificaten zijn er voor bedrijven?

Het VCA certificaat voor bedrijven is een managementsysteem, of checklist, dat voor een betere veiligheid op de werkvloer zorgt. Gecertificeerde bedrijven kunnen aantonen dat zij de risico’s onder controle hebben. Dit vergroot de kans op opdrachten, aangezien het beschikken over deze certificering regelmatig als voorwaarde wordt gesteld. De volgende bedrijfscertificaten zijn te onderscheiden:

 • VCA * (onderaannemers)
 • VCA ** (hoofdaannemers)
 • VCA Petrochemie (petrochemische ondernemingen)
 • VCU (uitzendorganisaties)

VCA cursus en opleidingen

Datispienter ondersteunt u bij het halen van uw VCA certificaat. Wij bieden een cursus, trainingen en andere diensten ter ondersteuning. Er wordt voor een traject gezorgd dat op maat is opgesteld, om u zo efficiënt als mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Vergroot de veiligheid op de werkvloer met VCA certificering.

Meer informatie over VCA certificering aanvragen

Wilt u meer weten over het VCA certificaat en hoe Datispienter uw organisatie daarbij kan ondersteunen? Informeer gerust vrijblijvend verder door contact op te nemen. Wij leggen u graag meer uit over de checklist en onze dienstverlening.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 088 – 8048800, of een bericht sturen per e-mail of het online contactformulier.

Neem contact op!

Wenst u meer informatie te ontvangen over de ondersteuning bij het behalen van uw certificeringen? Vul onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.