Arbo & Veiligheid trainingen

Arbo & Veiligheid trainingen voor u én uw medewerkers

Arbo & Veiligheid trainingen bij Datispienter

Binnen de trainingen op maat die Datispienter aanbiedt, bieden wij diverse trainingen gericht op Arbo & Veiligheid. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw medewerkers. De Arbo & Veiligheid trainingen van Datispienter zijn gericht op de veiligheid van de werkvloer en uw medewerkers.  Schrijf u direct in voor één van deze trainingen via het opleidingsportaal van Datispienter!

Preventiemedewerker

De preventiemedewerker is het gezicht van Arbo en veiligheid binnen een bedrijf en heeft een belangrijke rol bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en veiligheid. Deze Arbo & Veiligheid training helpt de preventiemedewerker onder andere bij het opstellen van de Risico- Inventarisatie & -Evaluatie en zorgt dat het plan van aanpak draagvlak en uitvoering krijgt.

Vertrouwenspersoon

De training Vertrouwenspersoon geeft u de noodzakelijke kennis over de rechten, plichten en bevoegdheden als vertrouwenspersoon. Daarnaast leert u bij deze Arbo & Veiligheid training hoe om te gaan met klachten en persoonlijke problemen en worden er verschillende gesprekstechnieken behandeld die u daarbij ondersteunen.

Heftrucktraining

Veilig werken met een heftruck is van groot belang. Niet enkel voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van collega’s en externen. Na het volgen van deze Arbo & Veiligheid training bent u voldoende geschoold om op een verantwoordelijke en correcte manier een heftruck te besturen.

Ontruimingsoefening

Kent u op uw werk de voor u beste vluchtroute? Weet u waar de dichtstbijzijnde brandblusser hangt? Wie de BHV-ers zijn en hoe lang of het duurt voordat alle medewerkers het pand verlaten hebben? Dit zijn de vaardigheden die Datispienter traint bij deze Arbo & Veiligheid training. Uiteraard voor uw specifieke situatie ontwikkeld.

Veilig hijsen

De training veilig hijsen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie is gericht op Arbo informatieblad 17 hijs- en heftmiddelen en wordt afgesloten met een examen. In het praktijkgedeelte van deze Arbo & Veiligheid training testen we de kennis en behandelen we de risico’s en maatregelen.

Toolbox

We verzorgen diverse toolboxen zoals Veilig werken op hoogte, Veilig werken in riolen en Veilig werken in besloten ruimten. De accent bij deze Arbo & Veiligheid training ligt op de verwerving van kennis en vaardigheden gericht op het veilig werken in bijzondere omgevingen.

NEN 3140

Om te voldoen aan de NEN 3140 norm moet u elektronische arbeidsmiddelen en vaste installaties periodiek keuren. Ook dient u medewerkers met specifieke bevoegdheden aan te wijzen. Na deze Arbo & Veiligheid training kunt u als keurmeester van arbeidsmiddelen aan de slag.

Basis VCA

In deze training leert uw medewerker de belangrijkste risico’s op de werkplek te herkennen en te beheersen en zich bewust te worden van veilig gedrag. Een training Basis VCA is een van de eisen uit de VCA checklist. Uiteraard wordt de cursus maatwerk afgestemd op de specifieke situatie binnen het bedrijf.
Datispienter verzorgt deze Arbo & Veiligheid training, naast klassikaal en in-company ook in zelfstudie vorm.

VOL VCA

In deze training leert de operationeel leidinggevende de belangrijkste risico’s op de werkplek te herkennen, te beheersen en de operationele medewerkers hierin te sturen op veilig gedrag.
Een training VOL VCA is een van de eisen uit de VCA checklist. Uiteraard wordt deze Arbo & Veiligheid training afgestemd op de specifieke situatie binnen het bedrijf. Datispienter verzorgt deze training, naast klassikaal en in-company ook in zelfstudie vorm.

VIL VCU

De VIL VCU zelfstudie training is voor uitzend- of detacheringsbureaus die personeel leveren aan een VCA gecertificeerd bedrijf. Deze Arbo & Veiligheid training geeft u de noodzakelijke kennis met betrekking tot veiligheid en gezondheid voor de werving en detachering van personeel aan VCA gecertificeerde bedrijven.
Datispienter verzorgt deze training in-company en ook in zelfstudie vorm.

Inschrijven Arbo & Veiligheid training

Schrijf u direct in voor een Arbo & Veiligheid training!