IS UW BEDRIJF RI&E PLICHTIG?

Vraag hier uw checklist op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd een actuele RI&E (Risico Inventarisatie- en Evaluatie)

Een RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) is een Wettelijke verplichting voor elk bedrijf met personeel (>40 uur per week) in dienst. Bij het opstellen van een RI&E worden alle risico’s geïnventariseerd en beoordeeld die met de bedrijfsactiviteiten gepaard gaan. Eenmaal in beeld wordt er een actieplan gemaakt om deze risico’s te beheersen. Hierbij wordt natuurlijk met het grootste risico begonnen. In veel gevallen kunt u de RI&E zelf opstellen door gebruik te maken van een branche-instrument. U kunt zich uiteraard ook door Datispienter laten ondersteunen.

Want meestal gaat alles goed, maar wat als er plotseling een ongeval gebeurt binnen uw organisatie? Heeft u dan grip op uw risico’s? Kunt u dan aantonen dat u aan uw zorgplicht als werkgever heeft voldaan? Datispienter geeft u grip op de bedrijfsrisico’s, en geeft grip op de zaak in de vorm van deskundige ondersteuning.

Wilt u ook grip krijgen op de bedrijfsrisico’s? Neem contact op, vraag een offerte aan of boek meteen een training. Graag voorzien we u van meer informatie over de mogelijkheden.

RI&E ondersteuning door Datispienter

Waarom kiezen voor professionele ondersteuning van Datispienter?

  • Allround specialisten
  • Praktisch en oplossingsgericht
  • Ondernemend team
  • Geen wijzende vinger maar helpende hand

Gezond en veilig

Het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving is een verplichting van de werkgever. Uiteraard is dit in het belang van de werknemer. Wie wil er aan het eind van de werkdag niet gezond naar huis? U kunt de RI&E zien als een lijst met potentiële risico’s waar u al mee aan de slag kunt, vóórdat het te laat is.

Door deze risico’s exact in kaart te brengen, kunt u eventuele risico’s preventief aanpakken. In het algemeen geldt immers: zodra u weet welke risico’s, kunt u passende maatregelen treffen. In het Plan van Aanpak staat exact wie, wanneer welke maatregel zal nemen. Eenvoudig en praktisch.

Passende ondersteuning

Datispienter ondersteunt bij het opstellen en actueel houden van uw RI&E. De RI&E moet altijd actueel zijn. Daarnaast helpen wij om de actiepunten die er uit volgen op te lossen en de juiste prioriteiten te stellen.

Door te kiezen voor onze ondersteuning, heeft u de garantie dat u voldoet aan de zorgplicht voor uw medewerkers. Maar bovenal dat u voldoet aan de wettelijke verplichting.

 

“Niet de wijzende vinger, maar de helpende hand. Dat is pienter!”

Inventarisatie en Plan van Aanpak

Uw zorgplicht als ondernemer begint met het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Deze vormt de basis van uw Arbobeleid. De volgende punten zijn onderdeel van de RI&E:

  • Inventarisatie van alle aanwezige (veiligheids- en gezondheids)risico’s binnen de organisatie;
  • Plan van Aanpak (PVA) voor het voorkomen en/of verminderen van deze risico’s;
  • Bespreken en evalueren van deze risico’s met uw medewerkers

Toetsing door Hoger Veiligheidsdeskundige

Na het uitvoeren van de RI&E en het opstellen van het Plan van Aanpak wordt hij voorgelegd aan onze Hoger Veiligheidskundige. We laten toetsen of hij voldoet aan de eisen.

Deze toetsing is niet nodig wanneer alle werknemers in het bedrijf samen 40 uur of minder werken. Of wanneer het bedrijf hoogstens 25 werknemers in dienst heeft én gebruik maakt van een erkend branche-RI&E instrument.

Van VCA tot ISO

Daarnaast bieden we ondersteuning bij de volgende certificeringen:

 

“Van 0 naar certificering in 5 stappen, Datispienter gecertificeerd!”

Ondersteuning nodig bij de RI&E?

Graag helpen we u bij het maken en het up-to-date houden van een RI&E. Wenst u meer informatie over de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie en de ondersteuning die Datispienter kan bieden? We vertellen graag over van de mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op. Vul het contactformulier op deze pagina in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op!

Meer informatie ontvangen over de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie? Vul onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.