Even voorstellen…

Mijn naam is Hugo Huzen en ik ben sinds 1 juni jl. bij Datispienter in dienst als KAM adviseur. Ik ben inmiddels 34 jaar jong en woon samen met mijn gezin in Twello.

Tijdens mijn opleiding Technische Bedrijfskunde ben ik gaan werken in de maakindustrie en ondertussen is dit alweer 12 jaar geleden. In deze periode heb ik gewerkt bij een drietal productiebedrijven in diverse functies. De afgelopen 4,5 jaar heb ik gewerkt als Quality Engineer in de procesindustrie en machinebouw, daar ben ik bekend geraakt met verschillende aspecten binnen Kwaliteitsmanagement. Denk hierbij aan het afhandelen van interne afwijkingen, opstellen 8D rapportages bij klantenklachten, het uitvoeren van Meet Systeem Analyses en het opzetten van statistische procesbeheersing.

Ik heb geleerd dat de stabiliteit van het proces uiteindelijk de kwaliteit van het product of dienst bepaalt. Tijdens de vele 8D onderzoeken die ik heb gedaan, kwam vaak als oorzaak naar voren dat het proces niet goed was gedefinieerd, daar waar eerst al snel naar de operator of monteur werd gewezen. Als een stap in het proces voor meerdere interpretaties vatbaar is dan gebeurd het uiteindelijk ook, en is er een risico op een afwijking voor de interne of externe klant.

Om uiteindelijk nog beter te worden in het laten aansluiten van de processen op de vraag van de klant ben ik bezig met de opleiding Lean Six Sigma Black Belt. Ik zie het dan ook als een enorme uitdaging om bij de diverse klanten van Datispienter mijn opgedane praktijkervaring te gebruiken in een passend advies om risico’s preventief uit te sluiten.

Met vriendelijke groet,
Hugo Huzen
E: hugo.huzen@datispienter.nl | M: 0630033409