Duurzame dinsdag

In het kader van #duurzamedinsdag een paar tips van onze duurzaamheidsdeskundige Nans Weelink. Hiermee maak je het kantoor een stukje milieubewuster! Klinkt misschien als een open deur, maar altijd goed om het geheugen weer even op te frissen.

1. Ga bewust om met papier: Print niet meer dan noodzakelijk en hergebruik papier door bijvoorbeeld witte achterkantjes als kladpapier te gebruiken.

2. Gebruik alleen verlichting in ruimtes waar gewerkt wordt: Doe verlichting alleen aan waar dat nodig is, en doe verlichting uit als je de ruimte verlaat, om energie te besparen. Door gebruik te maken van bewegingssensoren vergeet je nooit meer het licht uit te doen!

3. Groen is goed: Planten op kantoor staan niet alleen erg gezellig, ze verdampen water en absorberen luchtvervuiling.

4. Airco of verwarming aan is deuren en ramen dicht: Voorkom onnodig blazen van de airco of stoken van de verwarming door je deuren en ramen dicht te doen als deze aan staan.

Bovendien wist je dat ventilatoren beter zijn dan airco’s? Airco’s verbruiken namelijk veel energie en de koelmiddelen zijn niet altijd goed voor het milieu.

5. Recycle: Het is een kleine moeite om papier, plastic, cartridges en overige afvalstromen te scheiden, maar het heeft een positieve impact op het milieu.

6. Energie zuinig computeren: Wist je dat een laptop minder energie verbruikt dan een desktop, en dat een tablet weer zuiniger is dan een laptop? Maar welke computer je ook gebruikt, zet altijd de helderheid van je scherm zo laag mogelijk en zet de slaapstand van je beeldscherm aan om energie te besparen. En door je computer zo lang mogelijk te gebruiken, bespaar je materiaal en productgebruik die nodig zijn bij de aanschaf van een nieuwe.

https://www.milieucentraal.nl